Publicerad 2014-02-14

SOTJI. Jaromir Jagr gjorde mål igen.

Och mot Lettland kom Tjeckiens första seger.

Men det var ingen imponerande instats av det tjeckiska laget.

Tjeckien blev rejält utspelat av Tre Kronor under den första halvan av matchen, men kom tillbaka och var nära att skapa riktig spänning i premiären.

Mot Lettland var premiärfloppen, målvakten Jakub Kovar, uppvisad på läktaren och NHL-målvakten Ondrej Pavelec fick förtroendet mellan stolparna.

Till slut vann Tjeckien med 4–2.

Tjeckien hade 2–1 efter den första perioden sedan Jaromir Jagr gjort 2–1-målet i slutminuten. Den 41-årige ikonen har nu gjort mål i de två första matcherna i sin femte OS-turnering.

Imponerande.

Oinspirerat och slarvigt

Men det tjeckiska laget imponerade inte mot Lettland. Det var i långa perioder segt, oinspirerat och slarvigt. Känslan var att de inte gjorde mer än det som absolut behövdes för att vinna.

Efter två perioder hade Tjeckien en 4–2-ledning, sedan Lettland först kvitterat och därefter Jakub Voracek och Marek Zidlicky gjort de tjeckiska målen.

Den tredje perioden blev avslagen. Tjeckien spelade på ledningen och Lettland hade inte den offensiva kraft som krävdes för att hota. Letterna sköt bara fyra skott. Då hade de ändå ett gyllene läge i slutet av matchen när de fick spela fem mot tre i 57 sekunder.

Lettland möter Tre Kronor i morgon i den avslutande gruppspelsrundan.