Dagens namn: Nils

Bajen & Västerås jagar vidare på Saik

Publicerad 2014-12-30

Både Västerås och Hammarby avslutade året med tvåpoängare i bandyns elitserie och fortsätter därmed jakten på serieledande Sandviken.

Västerås tog emot Villa-Lidköping och vann med 6–4 i en match där spänningen hölls vid liv i det längsta. Mikael Olssons andra mål för kvällen som fastställde slutresultatet kom på tilläggstid.

Kalix stretade emot länge på Zinkensdamm där hemmalaget Hammarby till slut vann med klara 8–5. Kalix ledde med 5–3 med halvtimmen kvar att spela, men hemmalaget tog sedan över. Jesper Jonsson och Kalle Spjuth var tvåmålsskyttar för Hammarby. Både Västerås och Hammarby kan därmed fira nyår med 21 poäng vardera, fyra poäng färre än serieledande Sandviken.

Vänersborg jagade femte raka matchen utan förlust på bortais i Vetlanda och det gick vägen. Mikko Lukkarila gav Vänersborg ledningen redan efter en minuts spel och det blev till slut seger med 5–1.

Efter en halvlek var ställningen 1–1 mellan Broberg-Söderhamn och Sirius. Sedan tog det roliga slut för Uppsalalaget som får fortsätta att kämpa i tabellens nedre region. Broberg-Söderhamn gjorde fem mål på tjugo minuter i den andra halvleken och vann till slut med 6–2. Martin Söderberg svarade för tre av målen.