I somras hade han inte ens ett kontrakt.

I kväll blev han stor kvartsfinalhjälte.

– Det svänger snabbt i handboll, säger Kristianstads Johannes Larsson.

Fadern Nikolas ligger, i egenskap av marknadschef och i praktiken klubbchef, bakom mycket av Kristianstads publiksuccé.

I kväll, i den första kvartsfinalen mot Alingsås, låg sonen Johannes bakom segern genom att göra de tre sista målen när Kristianstad vände 21-23 till 24-23.

– Jäkligt viktig och rolig match, säger han efteråt.

Alingsås imponerade långa stunder där framför allt Mikael Aggefors målvaktsspel samt ungtupparna Jesper Konradssons instick på linjen och Marcus Stegefeldts säkra straffar stack ut.

Först efter 50 minuter tog Kristianstad ledningen genom bombkastaren Lars Möller Madsen, som kom i gång i andra halvlek.

Svagaste positionen

Men hemmalaget tappade sedan ledningen innan Larsson vände matchen med två kantskott och en straff.

Just högerkanten brukar betecknas som Kristianstads svagaste position och Larsson intar sällan hjälterollen.

Det var länge ovisst om Larsson ens skulle få ett kontrakt med Kristianstad. Först efter försäsongen bestämde man sig för att ge honom chansen.

Larsson är fostrad i klubben men för tre år sedan lämnade han som junior för Vinslöv i division två och mitt under förra säsongen plockade Malmö över honom som back up efter skador i truppen.

”Bara att tacka”

Det här hade du inte kunnat tro i augusti – att du skulle stå som kvartsfinalhjälte nu?

– Nej, det svänger snabbt i handboll, säger Larsson med ett skratt.

Glenn Andersson tog en obegriplig, och för Alingsås antagligen mycket kostbar, utvisning med tre minuter kvar sedan han varit inne och stört Kristianstadsmålvakten i målområdet.

– Bara att tacka och ta emot, säger Larsson.

På torsdag väntar andra matchen i bäst av fem i Alingsås.