Här sänks Djurgårdens Ranja Varli och Faluns Therese Strömberg.

Ett fult överfall domarna i den första SM-kvartsfinalen helt missade.

– Det där kan mycket väl granskas i efterhand, säger experten Conny Vesterlund i TV4 Sport.

Djurgården vann matchen med 9-8 efter förlängning.

SM-slutspelet i innebandy har börjat – och det inleddes smutsigt. Efter ett misslyckat anfall stod Faluns Therese Strömberg för en mycket ful eftersläng.

23-åringen sänkte Djurgården Ranja Varli med ett slag med öppen hand i ansiktet.

”Såg inte snyggt ut”

– Det är en lite lavett där. Jag vet inte vad hon tänkte på men den där satt rätt på snäckan, säger experten Conny Vesterlund.

Trots att Varli blev liggande och tvingades få hjälp av medicinsk personal efter perioden missade domarna smällen helt.

– Det där kan mycket väl granskas i efterhand. Vi får se om det kommer en anmälan för det såg inte snyggt ut.

Matchen vann Djurgården med 9-8 efter en märklig andra period och en fullständigt galen avslutning. Lagen gjorde i den andra akten mål i nästan varje anfall när 2-1 till Falun från den första perioden förvandlades till 6-6 efter den andra.

Tre mål under sista minuten

Djurgården gick sedan upp till ledning 7-6 efter mål av Hermine Dahlerus i den tredje perioden och Falun tvingades ta ut målvakten. Det lyckades när Frida Lindgren kvitterade med bara 59 sekunder kvar av matchen.

Med 43 sekunder kvar trodde Falun sedan att de avgjort kvartsfinalen när Sara Kristoffersson satte 8-7- Men Djurgården kom i sin tur tillbaka och kvitterade med bara elva sekunder kvar på klockan.

I förlängningen avgjorde sedan Hermine Dahlerus i power play och sköt den första matchen, i kvartsfinalserien om fem matcher, till Djurgården.