Batums slog till Navarro med knytnäven: ”Vidrig”

Bråk mellan Frankrike och Spanien sedan Nicolas Batum delat ut ett knytnävsslag mot Spaniens Juan-Carlos Navarro.

Frankrike var på väg mot förlust i semifinalen.

Då matade stjärnan Nicolas Batum ett knytnävsslag mot Spaniens Juan-Carlos Navarro.

– Det där var en vidrig foul, säger SVT:s kommentator Björn Becksmo.

Basketkvartsfinalen mellan Spanien och Frankrike var jämn fram till mitten av den fjärde perioden. Då täppte spanjorerna till i försvaret och gick mot seger.

Det fick Frankrikes stjärna Nicolas Batum att se rött. Med mindre än minuten kvar av matchen satsade han för fullt och drog till Juan Carlos Navarro med ett knytnävslag i magen.

– Det där var en vidrig foul. Ta den där handlingen på en gata och vad har vi då, en misshandel, säger SVT:s kommentator Björn Becksmo.

Irriterat efter slaget

Flera spelare rök ihop efter slaget och det blev irriterad. Batum klarade sig dock med en osportslig foul och fick spela vidare matchen. Men i turneringen är det slutspelat för Batum och Frankrike som föll med 59-66.

Spanien möter Ryssland i semifinal på fredag.