Vann VM-turnering – fick hjälp från ovan

Publicerad 2015-06-22

Tog hem miljonpott: ”Hade inget med det att göra”

Corrie Wunstel fann Gud – och vann två miljoner.

För några månader sedan fann Corrie Wunstel Gud.

I helgen säger han sig ha fått hjälp från ovan att ta hem segern i en VM-turnering vid WSOP.

– Jag hade inget med det att göra, säger Wunstel om vinsten enligt WSOP.com.

Amerikanen Corrie Wunstel från Baton Rouge, Los Angeles, hade i helgen tagit sig till sitt första finalbord i pokerns eget VM, WSOP i Las Vegas.

Han stod till slut som segrare i turneringen $1,500 Pot-Limit Omaha bland totalt 978 spelare och kammade hem 267 435 dollar, drygt två miljoner kronor, i prispengar.

En enastående prestation kan tyckas, men Corrie Wunstel tonar ner den.

– Jag hade inget med det att göra, säger han enligt WSOP.com.

”Segern är för honom”

Bakgrunden är att Wunstel för några månader sedan blev kristen och segern i turneringen säger han sig ha högre makter att tacka för.

– Den här segern är för honom och till hans ära. Segern betyder verkligen ingenting för mig utan honom och hans välsignelse, säger Wunstel, som i övrigt inte ville göra några intervjuer.

Turneringssegern och därmed även det eftertraktade guldarmbandet var Wunstels första i en WSOP-turnering.

■ ■ ■

Midsommarhelgen resulterade även i en svensk framgång.

Anders Beckman, Stockholm, slutade på plats 261 i $1,000 Seniors No-Limit Hold'em Championship, och vann därmed 2 452 dollar, nästan 20 000 kronor.