Ny förlust för Villa-Lidköping

Publicerad 2011-11-04

Villa-Lidköpings Jesper Bryngelson.

Villa-Lidköping – ett av de tippade topplagen i elitseriebandyn – har fått en riktigt tung start.

Tredje raka förlusten kom mot Västerås, och det efter en mardrömsöppning med fem insläppta mål på 23 minuter.

Matchen slutade till slut 9–4, men var ju mer eller mindre avgjord redan i den första halvleken efter att målvakten Martin Berggren fått dålig hjälp av försvaret och tvingats släppa in fem bollar.

Tomas Knutson gjorde tre av målen.

Bollnäs såg samtidigt till att Sandviken förlorade sin första match för säsongen när Bollnäs vann SM-finalreprisen med 3–1. Finländaren Juho Liukkonen gjorde samtliga mål: ett på frislag, ett på straff och ett spelmål – framspelad av lagkaptenen Andreas Westh.

Extra tungt för Sandviken, där skyttekungen Christoffer Edlund tvingades lämna isen på bår redan under matchinledningen. Enligt de första rapporterna är han fotskadad.

Nykomlingen Kalix tog sin andra seger för säsongen när de slog Sirius med 2–1. Den matchen stördes dock av regn, och isen var bara spelbar på riktigt under de första 20 minuterna av varje halvlek.

Segrar även för Edsbyn (8–3 mot Vänersborg) och Broberg-Söderhamn (6–5 mot Kungälv).