SEGRARE Elfsborg vinner SM-guldet, enligt Expekt.

Efter 0-0 mot Debrecen går Borås-laget till den tredje omgången i kvalet.

Nu väntar betydligt tyngre motstånd – storklubben Valencia.

– Det är bland det största man kan vara med om, säger Stefan Ishizaki till Viasat sport.

”Den största matchen i klubbens historia.”

Så kallade Elfsborgs tränare Magnus Haglund matchen mot Debrecen ikväll. Men Elfsborg stod pall för trycket och kunde säkra avancemanget i Champions League-kvalet.

Nu väntar två matcher mot supermotståndaren Valencia – vilket bör innebära ett rejält klirr i kassan för Elfsborg.

”Bra kontroll”

Elfsborg inledde stabilt mot Debrecen hemma på Borås Arena. Det ungerska laget hade svårt att bygga upp sitt spel och skapa målchanser.

– Jag tycker att de inte har skapat något jättefarligt, annars tycker jag vi har rätt bra kontroll på det, men slarvar lite i passningarna, säger Anders Svensson till Viasat sport i paus.

Istället var det hemmalaget som kunde skapa ett antal farligheter framför Debrecens mål. Stefan Ishizaki lyckades vid ett antal tillfällen skapa oro i det ungerska lagets försvar – men James Keene lyckades inte förvalta chanserna.

Mot slutet av halvleken lyckades Debrecen få in bollen i Elsborgs mål – men domaren hade redan blåst. Reprisbilderna visade att Dorge Koemaha tacklade ner Johan Wiland på ett regelvidrigt sätt.

Anders Svensson var i paus tveksam till att spela 90 minuter.

– Vi får se om jag kan göra 10-15 minuter till i andra, säger han.

Lagen gick till pausvila med ställningen 0-0.

Stolpskott

Under andra halvlek fortsatte Elfsborgs dominans och laget hade ett par riktigt vassa möjligheter att ta ledningen. I 58:e minuten fick Stefan Ishizaki en jättechans att göra mål efter att ha blivit helt frispelad i Debrecens straffområde, men mittfältaren lyckades inte förvalta chansen.

– Fan, var Ishizakis kortfattade kommentar i intervjun efter matchen.

I läget direkt efter fick Mathias Svensson en guldchans – men nicken gick rakt på Debrecens målvakt.

Anders Svensson fick gå av i 66:e minuten och Denni Avdic byttes in. Elfsborg fortsatte kontrollera matchen och spela säkert.

I 87:e fick dock bortalaget en kanonchans att slå in ett ledningsmål efter en snabb kontring – men Zsombor Kerekes skott tog i stolpen.

Efter 0-0 mot Debrecen (1-0 i första matchen) väntar Valencia i kvalets tredje omgång.

– Det är bland det största man kan vara med om, att möta ett av världens största klubblag, säger Stefan Ishizaki till Viasat sport.

Martin Andersson är hoppfull inför mötet mot Valencia.

– Vi åker ner och vi tror på oss själva, säger han till Viasat sport.

Första matchen spelas på Mestalla på tisdag och returen spelas en vecka senare på Borås Arena.

– Det är en fantastisk utmaning, det är säkert ett av världens fem bästa lag, säger Magnus Haglund till Viasat sport.