Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-19

Mora orkade inte med FBK

Skadedrabbade Mora mot ett Färjestad i toppform kunde bara sluta på ett sätt.

Och det gjorde det.

Färjestad tog enkelt med sig alla tre poäng hem till Karlstad efter seger med 4-1.

De 3 940 åskådarna i FMM-arena hade inte mycket att jubla åt.

Redan 1.39 in i första perioden öppnade Färjestad målskyttet. Rickard Wallin slog ensam framför Moramålet in 1-0 bakom Juha Pitkämäki.

Mora hade uppenbara problem i defensiv zon och utgjorde inte något större hot mot Färjestad i offensiv zon.

I tionde minuten kunde Karlstadlaget utöka ledningen genom mål av Christian Söderström.

Färjestad bättre

Trots jämn skottstatistik i första perioden kändes Färjestad numret för stora för Mora.

– Vi måste se till att vi inte släpper in de här enkla målen i andra perioden, sa Moratränaren Magnus Arvedson till PPV i pausvilan.

Det höll – i drygt två minuter. Sen utökade Fabian Brunnström Färjestads ledning till 3-0 på ett skott som Juha Pitkämäki enkelt borde ha tagit.

Färjestad dominerade hela spelet och matchen kändes avgjord. Men då svängde matchbilden.

12.26 in i andra perioden reducerade Marcu Tuokko och hela Mora tände till.

Jonas Gustavsson i Färjestadsmålet tvingades till flera avancerade räddningar. Men något mål blev det inte och Mora fick återigen gå till pausvila i tung uppförsbacke.

Fortsatte jakten

I tredje perioden fortsatte Moras jakt på ett reduceringsmål. Färjestadspelarna verkade ha tagit ut segern i förskott och tränare Tommy Samuelsson begärde time out.

I slutminuterna lämnade Pitkämäki Moramålet men någon större dramatik blev det aldrig. Richard Lintner fastställde slutresultatet till 1-4 då han slog in pucken i tomt mål.

Färjestad hakade därmed på HV71 i toppen, samtidigt som Mora nu får det allt tyngre i botten.