Det var dubbla hälsingederbyn i bandyns elitserie på lördagen.

Edsbyn vann mot Bollnäs inför nästa 2 901 åskådare.

Men Broberg-Söderhamn är bästa hälsingelag i tabellen efter 4–4 mot Ljusdal.

Prestigederbyt Edsbyn–Bollnäs lockade storpublik. Och hemmapubliken behövde inte gå hem besvikna.

Redan efter 17 minuter ledde Edsbyn med 2–0 och vann till slut med 3–1. Segern innebär att Edsbyn gick upp på lika många poäng, tio, som just Bollnäs i tabellen – men är fyra och före i kraft av bättre målskillnad.

Bästa hälsingelag, åtminstone tabellmässigt, är dock Broberg-Söderhamn som är kvar på tredje plats. Men det lär vara en klen tröst efter att laget tappade tre ledningar i lördagens andra hälsingederby, borta mot Ljusdal.

Vände och vann

Ljusdal tog ledningen. Men före halvtid vände Broberg till 2–1-ledning. I andra halvlek kvitterade Ljusdal direkt till 2–2.

Sedan ledde Broberg med såväl 3–2 som 4–3 – men Ljusdal kom tillbaka samtliga gånger och nästjumbon tog via 4–4 säsongens blott andra poäng inför 737 åskådare.

Lördagens tredje prestigematch, Vänern-derbyt mellan Villa Lidköping och IFK Vänersborg, blev också svängig. Gästerna ledde med 1–0, 2–1, 4–2 och 5–4 – men Villa Lidköping gav sig aldrig. 3 184 åskådare fick se Martin Andreasson kvitterade med endast trettio sekunder kvar av tilläggstiden.