Dagens namn: Frans, Frank

Notiser från inne-EM

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-03-05

JENG FICK DÄNG. Alhaji Jeng slutade sist i sin första mästerskapsfinal. Örgrytehopparen gick in i stavtävlingen på 5,50 som han tog sig över i andra försöket. Jeng – med 5,71 som färskt personligt rekord – stod sedan över till 5,70, men det blev för högt.

– Jag hade ett bra försök på 5,70, men jag hittade aldrig rytmen, sade en besviken 23-åring.

– Jag kom aldrig in i hoppningen.

Det krävdes 5,80 för att ta medalj (tysken Tim Lobinger). Ryssen Igor Pavlov vann på det tangerade mästerskapsrekordet 5,90. Ukrainas Denys Jurtjenko tog 5,85 och blev tvåa. (TT)

GREEN FÖR GRÖN? Emma Green satte personligt rekord när hon kvalade in till damernas höjdfinal på fredagen.

Men redan på kvällen efter kvalet blev hon sjuk.

– Jag känner att jag har en infektion i kroppen, även om den ännu inte har brutit ut, förklarade Emma.

Hon trotsade ändå sjukdomen och ställde upp i lördagens final. Green var nära att åter ta 1,92, men stannade på 1,89. Det räckte till åttonde plats av de nio i finalen.

– Det är lite surt så här direkt efteråt. Men när jag ser tillbaka på EM får jag ändå vara jättenöjd. Jag hade 13:e årsbästa när jag kom hit och blev åtta.

Ryskan Anna Tjitjerova vann på 2,01. Spanjorskan Ruth Beitia var felfri över 1,99, men fick nöja sig med silver till hemmapublikens besvikelse. (TT)

WISSMAN UTSLAGEN. Johan Wissman drog nitlotten i sin semifinal på 200 meter. Från snäva bana tre var det näst intill omöjligt att nå en finalplats för silvermedaljören från fjolårets inomhus-VM. Tysken Tobias Unger vann nu semifinalen på 20,64, Wissman var fyra och sist i heatet på 21,27. När Wissman hade bana fem i försöken sprang han på årsbästat 20,93.

Det var just den tiden, 20,93, som räckte för att ta sig till final.

– Springer man på sjätte bästa tid i försöken borde man inte får bana tre. Det är hopplöst att springa från den banan, sade Wissman.

EM i Madrid är den sista gången som 200 meter finns med på inomhusprogrammet, till stor del för att banlottningen är så avgörande för utgången.

– Det är lika bara att lägga ned skiten. Ibland har man tur och ibland otur, men nu är jag less på det här, tyckte Wissman, som i fortsättningen ska satsa på 400 meter i inomhussammanhang. (TT)

SKOOG TIA. Henrik Skoog slutade tia i finalen på 3000 meter. Svensken löpte i mål på tiden 7.58,02.

– Ett bra lopp i jämn fart. Jag var lite rädd att försöksloppet skulle sitta i benen, sade Skoog, som nu var knappt sju sekunder över sitt personliga rekord.

Irländaren Alistair Cragg imponerade stort då han vann överlägset efter en lång sololöpning. Cragg fick tiden 7.46,32. En avstannande Cragg hade drygt fem sekunder ner till brittiske tvåan John Maycock. Spanjoren Reyes Estevez belönades med ett brons för tiden 7.51,65. (TT)

GEVAERT SNABBAST. Belgiskan Kim Gevaert är Europas snabbaste kvinna. Hon vann finalen på 60 meter på tiden 7,16. Bakom henne tog grekiskorna Yeoryia Kokloni (7,18) och Maria Karastamati (7,25) de övriga medaljerna. Det blev en brittisk dubbel i herrarnas sprintlopp. Jason Gardener vann på 6,55, fyra hundradelar före landsmannen Mark Lewis-Francis. Fransmannen Roland Pognon var trea på 6,62 (TT)

DANSK KULSEGER. Joachim Olsen slog till redan i den första omgången av herrarnas kultävling. Hans första stöt mätte 21,19 och räckte till EM-guld. Holländaren Rutger Smith var tvåa på 20,79. Vitryskan Nadzeja Astaptjuk vann damernas kultävling, hon nådde 19,37 som längst. (TT)

INGEN OLSSON I TRESTEG. Christian Olsson kunde inte ställa upp i EM på grund av en fotskada. Hade han varit med i Madrid skulle det med all sannolikhet ha blivit guld. Nu vann Igor Spasovchodskij, Ryssland, på 17,20. Olssons världsrekord inomhus är 17,83. (TT)