Kjellbom örfilade – av frustration

Publicerad 2011-05-05

Sundsvall lekte med de regerande mästarna under första halvan av den avgörande SM-finalen.

Då rann det över för Norrköpings landslagsman Joakim Kjellbom, som örfilade Sundsvalls Johan Pierre.

– Det där är så fjantigt, säger TV10:s basketexpert Per Stümer.

Sundsvall Dragons isländske stjärna Jakob Sigurdarson hade en fenomenal förstaperiod och fortsatte även att briljera i den andra.

Han såg med 26 poäng till att hemmalaget Sundsvall gick upp till 41–21, tre minuter in i den andra perioden.

Då hade Norrköpings Joakim Kjellbom fått nog av förnedringen.

När Norrköping anföll blev landslagscentern irriterad på Johan Pierre och slog till honom med, en klassisk örfil, rätt på kinden.

”Han tappar konceptet”

Därmed fulade han bort Dolphins anfallsförsök, vilket inte precis var vad bortalaget behövde när laget skulle hämta in det enorma försprånget på 20 poäng.

– Det där är så fjantigt av Jocke Kjellbom. Han daskar till Johan Pirere i huvudet för att han blir irriterad, han tappar konceptet, säger TV10:s basketexpert Per Stümer.