Ny final – ny förlust.

Robin Söderling är sällan bäst när det gäller.

– Med flyt hade jag säkert haft några titlar till, säger 24-åringen.

Robin Söderling.

David Nalbandian spelade som den världssjua han är och såg ut att vinna Stockholm Open utan att förta sig. Planetens bästa returnerare vann första set med 6–2 efter två tidiga break och ledde det andra med 4–2, då Robin Söderling kämpade sig in i matchen.

Tibrosonen vann andra set men i det avgörande visade argentinaren på nytt varför det skiljer 27 platser på världsrankingen. Söderling kunde bara titta på när Nalbandian höjde bucklan mot taket i Kungliga tennishallen.

– Han var för bra, konstaterar Söderling.

Fjärde raka förlusten

För Söderling, som nu är ende svensk på topp 100, var det den fjärde raka final-förlusten. Senast han vann en turnering var i månadsskiftet januari-februari 2005, då han lämnade Milano som en mästare.

”Tråkigt”

Under karriären har han förlorat sex av åtta finaler. Den första finalsmällen kom just i Stockholm Open 2003.

– Det är tråkigt. Men i några av finalerna, som i dag, har jag mött bättre spelare. Förhoppningsvis får jag fler chanser, säger Robin Söderling, som visat upp ett bra spel i Stockholm.

– Kroppen har inte känts så här bra på flera år.