Säsongens alla möten mellan Djurgården och Modo har slutat med hemmasegrar.

Kvällens match var inget undantag.

Djurgården vann hemma på Hovet med 3-0.

Glada djurgårdare måljublar.

Det märktes att det var första matchen efter uppehållet. Båda lagen såg bekväma ut i första perioden och bjöd inte på något vidare skönspel.

Djurgården hade de hetaste chanserna, med en del stolpskott.

Men både Karol Krizian i Modomålet och Daniel Larsson i Djurgårdsmålet höll undan och första perioden slutade 0-0.

I andra perioden fortsatte Djurgården att vara det hetare laget.

Redan efter två minuter kom det första målet. Djurgårdens Pär Bäcker stänkte in 1-0 bakom Krizan.

Fem minuter senare var det dags igen. Efter en snabb spelvändning kom Christian Eklund fri och utökade ledningen till 2-0. Hans åttonde mål för säsongen.

Modo jagade en reducering i tredje perioden. Men närmare skott i målburen kom man inte.

I stället fastställde Djurgårdens Fredrik Bremberg resultatet till 3-0.

Djurgården närmar sig nu sitt första slutspel på två säsonger.

– Men det är mycket kvar och allt kan hända. Vi tar en sak i taget, sa succémålvakten Daniel Larsson efter matchen.