Borås reste sig i SM-finalen – storseger mot Norrköping

Publicerad 2024-05-14

Det var vinna eller nästan försvinna för Borås.

Då gick laget ut och körde över Norrköping Dolphins i den tredje finalmatchen, 97–70.

Nu är det reducerat i herrarnas basketfinal.

De två inledande finalmatcherna bjöd på två olika historier men med samma utgång.

Norrköping var totalt överlägset i den första matchen och vann med hela 34 poäng. I fredags var det betydligt jämnare men en trepoängare med 25 sekunder kvar avgjorde för Norrköping som vann med 66–65 och kopplade ett järngrepp om finalen.

Men efter fyra spelade perioder i Borås har det greppet släppt lite.

Stor ledning

Borås fick en kanonstart och ledde som mest med tio poäng i den första perioden. Efter det fortsatte Boråslaget sakta men säkert utöka ledningen och inför den avslutande perioden ledde man med hela 23 poäng.

Till slut blev det en bekväm seger med 97–70. Därmed är det reducerat i finalserien som Norrköping nu leder med 2–1 i bäst av sju matcher. Lagen möts igen i Borås på torsdag.