Jag kan lära en apa att spela sit n go

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-07-27

I dag börjar VM. Inte nog med att man som vanligt tvingas vada igenom en hel tomtearmé för att vinna. Nu ska man tydligen tampas med apor också.

En bra dag kan amatören spöa proffset - däri ligger pokerns storhet. Men det är också pokerns största bedrägeri. I längden vinner inte amatören över proffset.

Det finns många unga killar som verkligen tror att de är grymma och fullfjädrade pokerproffs. Men en dag vänder turen.

Sit’n go är inte poker

Enbordsturneringar, så kallade sit’n’gos är en klart förenklad form av poker. Det är sorgligt att se alla dem som kallar sig pokerproffs för att de går lite plus på sit’n’go. Vänta, vänta, vänta, all-in, all-in. Det är inte poker. Möjligtvis är det så man raggar brudar när man är 18 år, men det är inte poker.

I våras var jag med i en engelsk tv-turnering. Efter att jag som vanlig blivit utköpt fick jag en mikrofon uppslängd i käften. Lagom bitter svarade jag på frågan om motståndarna spelat bra: ”Jag kan lära en apa att spela sit’n’go”.

Apa i poker- VM

Någon måste ha lyssnat för nu går ryktet att en apa ska vara med i VM. Apan ligger tydligen i hårdträning sedan flera månader tillbaka. Han sägs ha förhoppningar om att prestera lika bra som Ola, schimpansen som spöade börsanalytikerna genom att kasta pil på börssidorna.

Pokerapan kommer definitivt använda taktiken att vänta, vänta och åter vänta för att sedan gå all-in i var och varannan pott. Och tjusningen med poker är att vår håriga vän inte är chanslös. Betänk det innan du hoppar av skolan för att bli ett självutnämnt pokerproffs.

Poker är en demokratisk sport. Klart apan ska få vara med i VM. Så länge han är över 21 år, någorlunda nykter och inte bajsar på stolen.

Den värsta situationen som kan uppstå är om apan går all-in före mig. Då synar jag inte ens med två ess. Jag vägrar gå till historien som den som blev utslagen av en apa.

Följ ämnen i artikeln