Smålänningarna har fem poäng ner till Malmö när två omgångar återstår.

Hemmalaget körde över nykomlingen som nästa år kommer husera i division 1.

Skotten på mål: 52.

Skott i mål: 8.

David Lundbohm inledde målskyttet i spel fem mot tre redan efter 3.52, och knappt tio minuter senare slog Christian Magnusson in utökningen.

Matchen avgjordes i mittperioden. Visserligen reducerade bortalaget till 3–1 men man var aldrig nära någon poäng. Växjö slog till två gånger om och det var 5–1 inför tredje perioden.

I slutperioden blev skotten 22–6 och siffrorna skrevs till 8–1.

Det var klasskillnad.

Växjö kan avgöra för egen räkning på onsdag mot Huddinge på bortais.

Björklöven–Sundsvall 1–2

Björklöven missar play off.

Sundsvall hade bara äran att spela samtidigt som Löven var tvungna att ta tre poäng.

Vid ställningen 1–1 och 45 sekunder kvar insåg hemmalaget allvaret och plockade ut målvakten Daniel Wälitalo och gick för ett segermål.

Men det dröjde inte många sekunder förrän pucken låg i fel kasse.

Sundsvall vann och såg samtidigt till att Björklöven inte har något att spela för längre den här säsongen.

Gästernas målvakt Magnus Åkerlund var fenomenal i målet. Han stoppade 44 av 45 skott och Löven-spelarna lär drömma mardrömmar om 22-åringen som är på lån från Timrå.

Han har för övrigt ett fenomenalt facit i Sundsvall.

I de två första matcherna höll han nollan och mot Björklöven släppte han alltså bra in en puck, vilket innebär att den totala räddningsprocenten landar på 99,02 på tre matcher.