Dagens namn: Birgitta, Britta

Kalla vann klassiskt lopp

Publicerad 2014-01-05

Lite i skuggan av finalen i Tour de Ski vann Charlotte Kalla milloppet i klassisk stil i Skandinaviska cupen i Piteå. Kalla var elva sekunder före Sofia Bleckur och 29 före Jennie Öberg. Norskan Marthe Kristoffersen var fyra, ytterligare tre sekunder efter Öberg.

Längdskidor

I herrloppet över 15 kilometer blev det norsk seger genom Eldar Rønning som var 13,4 före Lars Nelson och 21,5 sekunder före Emil Jönsson. Marcus Hellner kom in som åtta i mål, hela 1.39 efter Rønning.

NSD:s sportkrönikör Pelle Johansson skriver på Twitter att Hellner direkt efter loppet var tveksam till att köra sprint i OS: "Man vill ju känna att formen finns där.". "Men det handlar ju bara om min egen känsla, inte vad de som tar ut laget säger.", ska Hellner ha sagt enligt Johansson.