Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-20

Körde över Skellefteå hemma i Scandinavium

Frölunda fortsätter att övertyga hemma i Scandinavium.

I dag kom den åttonde hemmavinsten då Skellefteå kördes över med 4-1.

Första perioden kantades av tempofylld hockey varvat med slarvigt spel. Båda lagen hade en del fina chanser men det var Frölunda som gjorde målen.

I den åttonde minuten frispelade Frölundabacken Andreas Holmqvist elegant Jonas Johnson som la in pucken i öppet mål.

Efter målet förde Frölunda spelet men Skellefteå hade flera vassa chanser att reducera.

Den vassaste chansen hade Kent McDonell och Fredrik Öberg som stod helt ensamma mot Ari Ahonen i Frölundamålet. McDonell missade dock passningen till Öberg kapitalt och Ahonen behövde inte ens ingripa.

Skellefteå kom igång

Skellefteå ryckte upp sig i inledningen av andra perioden och fick ordning på sitt positionsspel.

Men då slog Frölunda till igen.

Oscar Ackerström skött från blåa linjen och Andreas Hadelöv slarvade in pucken i mål.

Men trots 2-0-underläge gav inte Skellefteå upp.

Men Frölundamålvakten Ari Ahonen gjorde ett säkert intryck och släppte inte in Skellefteå i matchen.

Med 30 sekunder kvar av perioden bjöd Frölunda hemmapubliken på ett riktigt praktmål. Niklas Andersson till Jonas Johnson till Tomi Kallio och Frölunda gick till periodvila med en 3-0-ledning.

Matchen verkade avgjord

2.18 in i tredje perioden såg det ut som att Frölundabacken Toni Söderholm definitivt avgjorde matchen då han i numerärt överläge slog in 4-0.

Men Frölunda släppte in Skellefteå i matchen igen. 9.48 in i perioden reducerade Erik Karlberg till 4-1.

Men närmare än så kom inte västerbottningarna. Frölunda vann rättvist med 4-1 och förbättrade därmed sin fina hemmastatistik.