Kängan till landslaget – efter uppvisningen

Publicerad 2013-03-10

Skyttekungen förlängde Villa Lidköpings säsong

David Karlsson.

David Karlsson vann elitseriens skytteliga med sina 65 mål men fick ingen plats i landslaget under hemma-VM.

I dag gav han svar på tal – med tre nya mål som sänkte Sandviken.

– Jag tror att alla lag skulle vilja ha en David Karlsson. Alla utom landslaget…, säger Villa Lidköpings hjälptränare Mattias Nilsson.

Dukat bord på Göransson Arena när Sandviken hade chansen att säkra finalbiljetten till Friends Arena. Då sabbade Villa Lidköping festen, och nu är det bara för Sandviken att tanka bussen – det blir en femte avgörande match på tisdag.

– Vi får inte riktigt tag på Villa i dag. Vi får fundera på varför, bryta ihop lite nu och komma igen på tisdag, säger SAIK-tränaren Daniel Eriksson till TV4 Sport.

Ryckte innan paus

Patrik Hellman fick äran att inleda målskyttet för Villa Lidköping, men tvingades snabbt lämna över show och rampljus till sina kollegor. Daniel Andersson och David Karlsson såg tillsammans till att Villa Lidköping hade med sig en 3-1-ledning in till omklädningsrummet efter 45 spelade minuter.

Då passade hjälptränaren Mattias Nilsson på att skicka en hälsning till landslagstränaren Franco Bergman.

– Jag tror att alla lag skulle vilja ha en David Karlsson. Alla utom landslaget…, sa han i TV4 Sports sändning.

Nära totalkollaps

I den andra halvleken tog uppvisningen vid där den slutade. Linus Forslund fick visserligen in en reducering för Sandviken, men direkt därpå hittade Andersson fram till Karlsson – som slog in sitt tredje mål för dagen fram till 4-2.

Andersson ville dock inte vara sämre än sin partner och såg med två egna mål till att ge Villa Lidköping en 7-3-ledning när tio minuter återstod.

Då trodde nog det flesta att matchen var avgjord, men Sandviken la in ett sista ryck och kunde käka ikapp till 5-7. Lagkaptenen Christoffer Edlund fick dessutom chansen att sätta 6-7 från straffpunken i den 93:e minuten, men Villa-keepern Martin Berggren klev fram och räddade.

– Det blev alldeles för spännande där på slutet. Vi går på knäna sista 15, vi måste kunna stänga igen matchen bättre, säger Andersson.

Nu väntar alltså en riktig rysare i den femte och sista matchen som spelas på tisdag.