Publiken lyfte fram Djurgården till seger

Fullsatt på läktaren och en fantastisk inramning.

Djurgården kämpade ner Luleå med 5-2 på lördagen.

Och det var hemmapubliken som låg bakom segern.

– Vi fick ett fantastiskt stöd av publiken. Man får ståpäls, sa Djurgårdens Tomas Johansson till PPV.

Djurgården kom till start i lördagens match med ett sargat självförtroende. 8-2-förlusten mot Brynäs senast satt långt inne och Luleåspelarna hoppades på en enkel match på Hovet.

Men den annars så kräsna Stockholmspubliken ville annat. Med en fantastisk inramning av DIF-klacken och fullsatt på läktaren lyfte stockholmarna fram sitt lag till seger.

– En fantastisk bra klack, det är kul när det är sådant här drag, sa Fredrik Bremberg till PPV i periodpausen.

Luleå tog ledningen

Men det var Luleå som inledde målskyttet. Mats Lavander sköt in 1-0 till bortalaget redan i den andra minuten.

Men sedan vaknade publiken och Djurgården. Inom loppet av två minuter hade stockholmarna gått upp till en 3-1-ledning efter mål av Ossi Väänänen, Fredrik Bremberg och Edvin Frylén. Alla mål gjordes i power play efter onödiga Luleåutvisningar.

Luleå gav dock inte upp. Pekka Pekka Saravo snurrade runt hela Djurgårdsförsvaret inklusive målvakten Daniel Larsson och la in reduceringen till 3-2 i början av andra perioden.

Djurgårdsklacken lyfte dock återigen sitt lag – två minuter senare ledde stockholmarna med 4-2 efter mål av poängkungen Nicklas Danielsson.

Irriterad stämning

Luleå fortsatte sin jakt på en reducering i tredje perioden. Men ju längre tid som gick desto mer irriterade blev norrbottningarna.

I slutminuterna blev det rejält stökigt bakom Gusten Thörnqvist i Luleåmålet. Djurgårdens Christian Eklund rök ihop med Luleås Jaroslav Obust. Båda slängde handskarna och fick varsitt matchstraff.

När spelet återupptogs rök flera spelare ihop igen bakom Luleåmålet. Domare Patrik Sjöberg hade fullt upp med att styra av bråken och flera Luleåspelare och Djurgårdsspelare fick se de sista minuterna från utvisningsbåset.

Thörnqvist lämnade Luleåmålet sista minuten. Men någon kvittering eller reducering blev det inte. I stället kunde Djurgårdens Pär Bäcker lägga in 5-2 i tom bur.

Efter matchen fortsatte hyllningen till publiken.

– I dag hade vi både en sjätte och en sjunde spelare med på isen, sa Nicklas Danielsson till PPV efter matchen.