Dagens namn: Jenny, Jennifer

Storvreta tog första SM-guldet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-17

Storvretatränaren Stefan Forsman fick avsluta med guld.

För första gången i historien är Uppsalalaget svenska mästare i innebandy efter att ha vunnit finalen mot Täby med 5-2.

- Det kunde inte ha slutat bättre än så här, jublar en hes Forsman.

Stefan Forsman ledde sin sista match i Storvreta.

Och vilken avskedsföreställning det blev för tränarprofilen, som nu tar time out för att ägna mer tid åt familjen.

Tog greppet direkt

För första gången i klubbens 21-åriga historia är laget svenska mästare i innebandy.

- Vi spelar fantastiskt bra i dag och håller i bollen. I slutet var det som om de (Täby) var rädda för våra spelare, säger Forsman.

Storvreta tog direkt greppet om finalen och fick en drömstart i Globen när landslagstalangen Henrik Stenberg gjorde 1-0 efter knappt tre minuter.

Matchen i matchen - mellan de finländska storstjärnorna Mika Kohonen (Storvreta) och Rickie Hyvärinen (Täby) - var jämn fram till den första pausvilan, men i andra perioden blixtrade det till.

Klockan stod bara på 2.30 in i andra när Hyvärinen, poängkung i grundserien, kvitterade för Täby.

Men Kohonen, tvåa i poängligan och finalens gigant, gav svar på tal drygt tio minuter senare.

Först med passningen fram till Jesper Berggrens 2-1-mål. Sedan med ett snabbt frislag rakt upp i krysset.

- Förstafemman var magisk, säger Forsman medan lagkapten Kohonen kastar tillbaka berömmet till tränaren:

- Han har förändrat vårt försvarsspel väldigt mycket och har betytt mycket. Jag är så glad för hans skull, att han får avsluta så här.

”Nu vill jag bara ha mer”

Täby fick visserligen kontakt i den andra perioden, då en nästintill liggande Rasmus Sundstedt drog iväg ett skott från halva planen och ordnade 2-3. Men fler Täbymål skulle det inte bli på lördagseftermiddagen.

Tredje akten blev ett ställningskrig, där till sist Hannes Öhman satte spiken i kistan med 4-2 i öppen kasse. Med 48 sekunder kvar fastställde sedan Stenberg slutresultatet.

- Nu vill jag bara ha mer, mer, mer, säger Kohonen om det historiska SM-guldet.