Tyskland klart för EM-final

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-07

Tyskorna jublar efter segern.

Tre inhoppare räddade Tyskland i semifinalen mot Norge i dam-EM i fotboll.

Fatmire Bajramaj, Célia Okoyino da Mbabi och Simone Lauder vände matchen med varsitt mål i den andra halvleken och Tyskland kunde vinna med 3–1.

I EM-finalen väntar England som slog Nederländerna i semifinal med 2–1. Segermålet kom i förlängning.

Det var tre olyckliga minuter (59-61) som fällde Norge. Man tappade koncentrationen för några ögonblick och det utnyttjade effektiva tyskor med två mål genom Célia Okoyino da Mbabi och Simone Lauder.

Men det var Norge som tog ledningen redan efter tio minuter i den första halvleken. Ingvild Stensland slog en perfekt hörna som Isabell Herlovsen lyckades nicka i mål.

Tysklad var stressat och fick inte alls igång spelet i den första halvleken. Den andra startade betydligt bättre och Tyskland tog över spelet. Framför allt var det stjärnan Birgit Prinz som visade vägen med sitt inspirerande spel. Prinz hade även ett par bra mållägen men missade och hittills är hon utan mål i EM.

Tyskland favorit

Norge, som slog ut Sverige i kvartsfinalen, saknade viktiga mittbacken Trine Rönning på grund av skada. Norges försvar var framför allt pressat i den andra halvleken då Tyskland tryckte på.

Norskorna jagade en kvittering i slutet men orkade inte riktigt flytta upp laget och Bajramaj kunde avgöra till 3–1 med sitt mål på tilläggstid.

Tyskland är storfavorit till ännu ett EM-guld på torsdag. Tyskorna har vunnit mästerskapet fyra gånger i rad (1995, 1997, 2001, 2005).