Favoriten föll i cykel-VM

Uppdaterad 2015-09-24 | Publicerad 2015-09-23

Det blev favoritfall i tempoloppet i cykel-VM. Vitryssen Vasil Kirjienka höll sig framme och snodde guldet när favoriten Tony Martin, Tyskland, misslyckades.

Martin tog tre raka guld mellan 2011 och 2013, men fick nöja sig med silver i fjol.

Nu skulle revanschen komma i amerikanska Richmond. I stället floppade tysken och slutade sjua. Kirjienka vann med nio sekunder före Adriano Malori, Italien, och 26 före Jerome Coppel, Frankrike.

För de två svenska cyklisterna blev loppet också en flopp. OS- och VM-silvermedaljören Gustav Larsson jagade en OS-biljett och hade då behövt en topp åtta-placering, men 35-åringen slutade först på 38:e plats. Larsson var 3.25 efter vitryssen och till en åttonde plats fattades över två minuter. Tobias Ludvigsson hamnade på 41:a plats.

Därmed är det färdigtävlat för de svenska herrarna som inte har någon plats i linjeloppet i helgen.