Dagens namn: Ingrid, Inger

Vi kan se fram emot en intressant åttondelsfinal

PORT ELIZABETH. Puh, det där kan man väl kalla en nervpärs, England?

Slutminuterna tycktes långa som timmar när engelsmännen kämpade för sin fortsatta existens i VM – men det gick vägen till slut.

Bara 1-0 mot Slovenien trots fullständig dominans. Det kändes onödigt att det skulle bli så dramatiskt mot slutet, och Fabio Capello höll på att spräcka både skjorta, byxor och livstycke i upphetsning vid sidlinjen.

Annars var det ju ett helt annat England än i de två första VM-matcherna. Nu var laget kompaktare, mer följsamt i djupled, aggressivare och vassare offensivt.

Capello överraskade många, inklusive undertecknad, med att spela James Milner på högerkanten och fortsätta hålla Joe Cole på bänken.

Att han däremot satsade på Jermain Defoe bredvid Wayne Rooney därframme var logiskt efter efter Defoes relativt pigga inhopp mot Algeriet.

Lustigt nog var det också Milner – som är bättre på högersidan än till vänster – som skickade in det perfekta inlägg som Defoe förvandlade till matchens segermål.

Defoe, vald till Matchens Spelare, hade sen flera fina chanser att öka på målskörden.

Och talar vi missade chanser kommer vi osökt in på Rooney.

Det tycks vila en förbannelse över honom och drömmen om ett första VM-mål. Han har aldrig varit närmare än mot Slovenien, då han bland annat sköt i stolpen efter en knapp timmes spel.

Med tjugo minuter kvar byttes Rooney ut mot Joe Cole, som äntligen fick speltid. Det tycktes i det läget vara en markering av Capello, som verkade ha tröttnat på Rooneys upprepade missar.

Trots ett stundtals enormt spelövertag i andra halvlek visste vi alla att Slovenien förr eller senare skulle få sin kvitteringschans, det brukar fungera så.

Och jätteläget kom efter 67 minuter då trion Novakovic, Dedic och Birsa bombarderade Englands mål med tre skott i tät följd. men av trippelchansen blev inget, och nu är lilla överraskningslaget Slovenien utslaget ur VM.

Tårarna föll på de slovenska spelarna efter slutsignalen när de fick veta att USA gjort ett sent segermål mot Algeriet.

Desto lyckligare var engelsmännen, som nu möjligen kan slappna av och se fram emot en intressant åttondelsfinal.