Sänkte först AIK:s spelare - sedan laget

Storvretas hjälte i första semifinalen: ”Lite tycker jag att det måste få smälla”

Joakim Olsson blev hjälte mot AIK. Här jublar han under en tidigare match den här säsongen.

Första semifinalen blev tuff, tight och grinig.

I centrum? Storvretas Joakim Olsson.

Ofta grinig, ibland ful – till slut både målskytt och vinnare.

– Det är viktigt att man kliver fram, säger matchhjälten.

Det var ett väldigt tryck på läktarna i Solnahallen matchen igenom – och inte konstigt det, med tanke på matchbilden i den första semifinalen.

AIK och Storvreta följdes åt hela matchen och bytte uddamålsledningar, samtidigt som det small i nästan varje närkamp.

Väldigt ofta tvingades domarduon Ola Pettersson och Daniel Skoog stå i fokus – inte sällan på grund av Storvretas Joakim Olsson som hann dela ut armbågar, sänka AIK-backar och reta upp närmast samtliga svartgula i Solnahallen – innan han avgjorde matchen.

– Det är ju slutspel, lite tycker jag att det måste få smälla. Man måste ju vara i hetluften för att det ska hända någonting, säger Olsson.

”Tycker det är straff”

Avgörandet kom elva minuter in i sista perioden då Olsson, nyss inhoppad från utvisningsbåset, friställdes men drogs ner i en närkamp där han kamperade om bollen med en AIK-försvarare. Båda föll, Joakim Olsson tilldömdes straffen – och Mika Kohonen kunde sprätta dit straffen till 6–5.

– Det är kamp om bollen men jag tycker att det är straff. Jag kommer förbi honom och har ett friläge, säger Olsson.

”Skönt att få hänga dit den”

Strax därpå sprang han igenom och snärtade dit 7–5 med en backhand – Olssons första i slutspelet och ett mål som skulle visa sig avgörande.

– Det var skönt att få hänga dit en. Det är viktig att man kliver fram och gör mål när man ska vara en målskytt, säger Storvretaforwarden som gjorde 25 mål i grundserien.

AIK:s press för en kvittering ledde nämligen bara till ett reduceringsmål: rond ett till Storvreta efter 7–6-seger på bortaplan.