Topplaget illa ute i cupspelet – nära skräll

Publicerad 2024-09-15 19.28

Wilma Johansson, Rönnby.

Målfester och krossar i massor – men det var inte vad som stack ut den här innebandysöndagen.

Det gjorde i stället det faktum att Rönnby var rätt illa ute i jakten på en kvartsfinalplats i Svenska cupen.

Cupspel tenderar att innehålla viss dramatik, så även i det här fallet – men inte i samtliga åttondelsfinaler i Svenska cupen.

Men några som var illa ute, det var Västeråslaget Rönnby. Semifinallaget från SM-slutspelet i våras ställdes mot Karlstad, som på målskillnad klarade sig kvar i högsta serien.

När lagen ställdes mot varandra i Värmland och gjorde upp om en kvartsfinalplats var det svängdörrar i försvaren från start.

Rönnby gick upp till 2–1 och 3–2 innan halva matchen var spelad, men med två mål på 44 sekunder vände Karlstad på matchen och hade vittring på något av en skräll.

Stjärnan dominerade

Men Rönnbys storstjärna Wilma Johansson ville annat och gjorde både mål och assist till 5–4 innan matchens andra paus.

Väl i tredje perioden tog Rönnby tag i saken genom att göra tre mål inom loppet av sju minuter till 8–4. Avancemanget var klart, tänkte de flesta när just Wilma Johansson satte den åttonde bollen i nät?

Icke.

Med 3.02 kvar satte Alexandra Terner den första reduceringen till 8–5.

Med 2.10 kvar satte Ulla Valtola nästa reducering till 8–6.

Och sedan satte just Alexandra Terner 8–7-reduceringen med 1.07 kvar,

Men något fjärde mål med utplockad målvakt kom inte. I stället kunde Rönnby alltså avancera till kvartsfinal i Svenska cupen med nöd och näppe.

Kross, kross och kross

I övrigt slutade söndagens åttondelsfinaler med mängder av målglada tillställningar, eller mer exakt: flertalet krossar.

På damsidan besegrades Lockerud av Pixbo med hela 11–1 och Jönköping kördes över av Kalmarsund med 11–2.

Även på herrsidan gjorde Pixbo processen kort, detta genom att besegra Karlstad med 10–1.