Dagens namn: Birgitta, Britta

FBK föll igen mot mardrömslaget

Publicerad 2015-01-22

LINKÖPING. LHC är en mardrömsmotståndare för Färjestad.

Tre powerplay-mål av Linköping sänkte FBK – som nu har förlorat fyra raka matcher mot östgötarna den här säsongen.

Färjestad vann tre av fem möten med LHC den förra säsongen, men i år har det gått tyngre mot östgötarna. Inför torsdagskvällens match hade FBK tre raka förluster mot Linköping – 1-5, 0-3 och 5-6 efter straffar.

Det började inte heller bra den här gången heller. Redan efter 25 sekunder drog Rickard Wallin på sig en utvisning och i det efterföljande powerplayet gjorde Mattias Bäckman 1-0.

”Fjärde raka förlusten”

Anton Grundel kvitterade för FBK, men när LHC fick chansen att spela en man mer på isen kom 2-1 genom Mattias Sjögren, fint framspelad av Jeff Taffe.

Den andra perioden inleddes exakt som den första – Färjestadsutvisning tidigt och sedan powerplay-mål av LHC, Jeff Taffe målskytt. I den tredje perioden fastställde Mattias Sjögren slutresultatet till 4-1 och det här var alltså Färjestads fjärde raka förlust mot LHC den här säsongen, och nu skiljer fem poäng mellan lagen i tabellen.