Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-22

VANCOUVER. Förlust mot USA med 3–5 i morse.

Och nu tvingas Kanada spela åttondelsfinal mot Tyskland, efter att ha blivit sexa av de tolv lagen i sluttabellen.

Och möta Ryssland i en kvartfinal.

Det blev en chock för publiken när Ryan Kesler kastade sig fram och stötte in 5-3 i tom kasse med bara 45 sekunder kvar att spela.

Samme Kesler som gått ut innan matchen och sagt att han hatar Kanada.

Canada Hockey Centre var en kokande gryta under de sista minuterna när Kanada jagade en kvittering.

– Men tiden rann ut för oss på slutet, säger Kanadas stjärna Sidney Crosby.

– Men det är ingen katastrof att vi får spela en extra match. I det här skedet av turneringen finns inga lätta matcher.

När en dittills osynlig Sidney Crosby reducerade till 3-4 med 3.09 kvar att spela av matchen mot USA tändes hoppet för kanadensarna igen.

Kanadensarna hade också en våldsam forcering under slutminuterna, men kunde inte få in pucken.

Så blev då Ryan Kesler matchhjälte, när Kanada hade plockat ut målvakten Martin Brodeur.

Samme Kesler som retat upp halva Kanada, då han förklarat hur han hatar kaxiga kanadensare som aldrig är nöjda med annat än guld.

– Så jag hoppas vi kan ställa till det för dem, sa Kesler.

Och det gjorde han verkligen.

Möter Tyskland i åttondelen

Hemmafavoriterna Kanada tvingas nu till en förnedrande åttondelsfinal mot Tyskland.

Sedan väntar Ryssland redan i kvartsfinal, det stormaktsmöte alla trodde skulle ske först i en final.

Det är naturligtvis en jätteskräll.

Ex-brynäsare glödhet

Det enda lag som Kanada lyckats slå vid full tid är Norge (8–0).

Gamle brynässpelaren och backen Brian Rafalski blev stor matchhjälte för USA med två mål och en assist.

Han gjorde USA:s båda mål i första perioden och sköt sedan det skott som Jamie Langenbrunner styrde in i power play efter 7.09 i tredje perioden och som gav amerikanarna 4-2.

Amerikanarna låg inte under någon gång i matchen efter Brian Rafalskis 1-0 redan efter 41 sekunder.

Det var en chock för publiken i det utsålda Canada Hockey Centre, där 90 procent var kanadensare.

Kanada dominerade de två första perioderna , men har svårt att göra mål.

Crosby blek och osynlig

Dessutom var storstjärnan Sidney Crosby nästan osynlig i den här matchen, förutom när han styrde in 3-4 i slutet av matchen.

Coachen Mike Babcock har inte lyckats hitta rätt omgivning till Sid The Kid.

Han har spelat med Rick Nash hela turneringen, men Babcock har bytt tredje forward som vissa byter skjorta.

I motse startade Philadelphias Mike Richards med Crosby och Nash, men senare kom Jarome Iginla in i den kedja.

Och Martin Brodeur såg osäker ut i målet - vilket kommer att öka kraven på att Roberto Lungo ska stå.

Babcock har en hel del att tänka på inför fortsättningen.