Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Harju slog till med första målet i NHL

Mats Wennerholm: Nu slog han gamle radarkompisen Linus Omark

VANCOUVER. Johan Harju blev historisk i natt då han gjorde sitt första mål i NHL.

Tyvärr räckte det inte borta mot Calgary som vann med 4-2.

Johan Harju gör sitt första NHL-mål.

Johan Harju gjorde sitt historiska mål 8.35 in i andra perioden då han kom på vänsterkanten och sköt ett skott som ställde Miikka Kiprusoff i Calgarys mål. En puck som smet in vid Kiprusoffs vänstra stolpe.

Det gav Tampa lite hopp i ett läge då de redan låg under med 0-3.

Även om Tampa reducerade till 2-3 hjälpte det inte, då Calgarys kapten Jarome Iginla avgjorde med sitt 4-2 i tredje perioden.

Men jag är glad för Harjus skull som bitit ihop och kämpat på trots att han blivit nedskickad i farmarlaget två gånger.

Där han han öst in poäng och tagit sig tillbaka till NHL.

Nu fick han göra sitt första mål och det var han verkligen värd.

Så det blev trots allt en stor kväll för Harju, som slog gamle radarkompisen Linus Omark i jakten på första NHL-målet.

Straffspecialisten Omark hade i och för sig behövts i Edmonton i natt.

Det krävdes 20 straffar innan matchen avgjordes och Cam Fowler slog in det avgörande målet för Anaheim, som vann med 3-2.

Magnus Pääjärvi hade chansen att avgöra och försökte sig på en Foppa-straff, men Anaheims målvakt Jonas Hiller hade uppenbarligen sett den förr.

Att straffläggningen blev så lång beror till viss del på att NHL inte tillåter samma spelare att slå två straffar förrän hela bänken är avverkad.

I elitserien kan ju coacherna skicka in en straffskytt på nytt efter ordinarie tre straffar när det blir sudden death.

Och Omark får nog fortsätta vänta på sin NHL-chans.

Trots förlusten har Edmonton vaknat från de döda och fortsätter ta poäng i varje omgång.

Daniel Alfredsson var kritiserad redan innan nattens match mot Montreal.

Nu gick han poänglös från åttonde matchen i rad och kraven är hårda på Ottawas lagkapten.

Det här är den längsta poänglösa raden av matcher han haft i NHL sedan han blixtstartade som Årets Rookie säsongen 1995-96.

Tungt för Affe och jag är tveksam till att han fortsätter ännu en säsong. Han var tveksam senast jag träffade honom.

Han har andra uppgifter vikta för sig i Ottawas organisation.

En given framtida ledare.

Precis som Colorados Joe Sakic som satt med när NHL:s general managers möttes i Florida i går.

Sakic är på väg in i Avalanches ledning även om han inte har någon officiell post där än.