Dagens namn: Ragnar, Ragna

VSK vann hett Västeråsderby

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-26

VSK:s Patrik Anderbro jublar (arkivbild).

Tillberga orkade inte rå på storebror i annandagens heta Västeråsderby. Trots att VSK fick en man utvisad redan efter 14 minuter kunde man vinna med klara 4-0.

Läxan Tillberga får ta med sig efter det välbesökta (5 718 åskådare) annandagsderbyt i nybyggda bandykyrkan vid Rocklunda är att ge järnet från start och inte sluta spela förrän domaren blåst i pipan.

Eller vad ska man annars säga om tidpunkten för VSK:s tre första mål. 1-0 kom 25 sekunder in i matchen – målskytt Patrik Anderbro. 2-0 kom med 16 sekunder kvar av första halvlek. Och 16 sekunder in i andra halvlek föll 3-0-målet.

Tre straffmissar

Tillbergas stora chans att rubba VSK kom kanske redan en kvart in i första halvlek. Då fick laget straff, en och en halv minut efter att Västerås fått backen Anders Bruun utvisad.

Men Anders Wetterqvist sköt rakt på Daniel Kjörling. Tillberga fick sedan två straffar till men missade även dem. Pelle Fosshaug då? Han missade två av straffarna och blev inte helt otippat utvisad och fick rött kort efter snack.