Publicerad 2024-09-22 16.59

Trelleborg lär spela i elitettan 2025. Även AIK kommer allt närmare nedflyttning.

Kif Örebros seger mot Piteå var ett tungt slag i damallsvenskans bottenstrid.

– Nu sätter vi press på AIK, säger Örebros Wilma Öhman.

Efter Kif Örebros 1–0-seger borta mot Piteå är det med sex omgångar kvar fördel närkingarna i kampen om kvalplatsen.

Örebro är tre poäng före AIK, som samtidigt fick 2–2 hemma mot Brommapojkarna.

– Det betyder jättemycket, säger Kif Örebros Wilma Öhman till Viaplay.

Segermålet kom i den 19:e minuten när Nora Harnes Håheim avslutade en kontring genom att bredsida in 1–0. Trots hård press från Piteå under andra halvlek höll gästerna undan.

– Det var en jobbig sista halvtimme. Spelmässigt är det inte jättevackert men vi gör ett jättefint mål och i dag håller det hela vägen, säger Öhman.

AIK tappade 1–0 till 1–2 hemma mot BP, men Adelisa Grabus fixade en poäng efter att ha prickskjutit in kvitteringen i den 64:e minuten. Och det kunde ha blivit mer.

Med tio minuter kvar revs Nina Jakobsson omkull av BP:s Tuva Ölvestad, och hemmalaget ropade efter straff. Domaren Satu Miettunen valde dock att fria.

På tilläggstid träffade AIK dessutom ribban.

– I dag visar vi att vi är ett bättre lag än BP och förtjänar att vara i allsvenskan. Och det är det vi ska kämpa för, säger Adelisa Grabus till Viaplay.

För Trelleborg har tåget nog redan gått. På söndagen blev det en ny förlust, 0–4 borta mot Linköping, och med bara två poäng inspelade på hela säsongen ska det till ett mindre mirakel för att TFF ska hämta in de 13 poäng som skiljer upp till Kif Örebro.

AIK:s damer ligger illa till i kampen om att undvika nedflyttning från damallsvenskan. Arkivbild.