Joakim Hedqvists matchavgörande 4–2. Fullträffen var hans andra i matchen.

Det stod och vägde. Då slog han till med en jättekanon.

Joakim Hedqvists 4–2 sänkte Bollnäs i ännu ett klassiskt Hälsingederby.

– En bomb. Inte ofta man får en sån träff, säger Hedqvist till TT.

Glada Haparanda-spelare, Marko Miinala, Mikko Rytkönen och Pekka Hiltunen, efter slutsignalen på Zinkensdamm.

Edsbyn hade matchen igenom initiativet i målprotokollet i en sevärd och het drabbning. Men gästerna bet sig fast.

När Mikko Lukkarilla, som bommade en straff i första halvlek, reducerade på straff till 3–2 med kvarten kvar hade Bollnäs vittring.

Då klev kanonskytten Joakim Hedqvist fram. Från sin position ute till höger avlossade han en riktig projektil från 35-40 meter otagbart uppe i målvaktens högra kryss.

Edling tvåmålsskytt

På övertid fastställde tvåmålsskytten Jonas Edling slutresultatet 5–2 till Edsbyn.

Broberg svarade för dagens annandags-knall. Hemmalaget sänkte serieledande Sandviken med 6–4. Magnus Muhrén, sjuk, saknades i Sandviken. Ett rejält snöoväder medförde att mötet avgjordes i 3x30 minuter.

På Zinkensdamm skrällde det också till. Hammarby fick bara 6–6 mot Haparanda Tornio inför dagens bästa publik: 6 056 åskådare. Bajen hade 5–2 i halvtid och 6–3 en bit in i andra utan att lyckas ta sin femte raka seger.

I Västerås krossade VSK stackars Katrineholm. I halvtid visade resulttavlan ”beskedliga” 5–3. Efter paus fullkomligen exploderade hemmalaget och tryckte in elva bollar till. Matchen slutade 16–5.

Sirius, anfört av Andreas Eskhult, vann hemma på Studenternas över Falu BS/BK med 7–4.

Villa hade inga problem med att avfärda Kungälv i inomhuspremiären i Lidköping. Villa vann med 9–3 (4–0) efter bland annat fem mål från Johan Andersson, och ligger nu bara en poäng efter Sandviken.

En stark andra halvlek förde Vetlanda till seger nere i Vänersborg, 2–5 (2–1).