2009 - en katastrof för Lewis Hamilton?

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-24

McLaren har stora problem
med F1-regentens nya bil

Lewis Hamilton har en del att fundera på.

Världsmästare i november - omkörd i mars.

För Lewis Hamilton är ingenting som vanligt.

Förra årets snabba modell är historia.

Den 24-årige britten blev historiens yngsta världsmästare när han lyckades köra om Timo Glock strax före målgången av Brasiliens GP och vinna titeln med en enda poäng före Ferraris Felipe Massa.

Men VM-guldet kostade - och priset som McLaren-Mercedes har fått betala är att vintertesterna varit allt annat än framgångsrika.

En katastrof sett till deras målsättningar.

- Just nu arbetar vi 24 timmar om dygnet för att lösa problemen, men det är inte omöjligt att det tar ungefär en tredjedel av säsongen innan vi kan se en rejäl förbättring, säger Mercedes sportchef Norbert Haug till motorsporttotal.

Nya regler skapar problem

Årets nya regler har gjort att det varit näst intill omöjligt att flytta över detaljer från fjolårsbilen och eftersom stallet tvingades investera så mycket tid och kraft i VM-kampen ligger de efter med arbetet på årets bil. McLaren-Mercedes har problem med aerodynamiken och de kom till säsongens avslutande tester i Jerez med ny aerodynamik.

Men inte heller det hjälpte. De hade fortfarande en bit upp till de bästa stallen.

– Ferrari kommer att vara starta, BMW också och jag tycker att Red Bull hat imponerat. De nya reglerna gör att allt blir mycket öppnare och jag tror inte att det kommer att vara en förare som dominerar årets säsong, säger Lewis Hamilton till Sport Bild.

– Vi måste jobba enormt hårt och koncentrerat för att jag ska kunna nå mitt mål. Jag vill försvara titeln, jag är helt fixerad vid det. När du vill vara bäst så måste du fokusera på just det - oavsett var det är och oavsett när det är. Det finns ingenting annat.

"Lewis kan slå alla Michael Schumachers rekord"

Lewis Hamilton gör nu sin tredje säsong inom F1, han inledde med att ta en tredjeplats i sin debut för två år sedan och fortsatte sedan med att avsluta säsongen som VM-tvåa.

I fjol följde han upp med fem segrar och två andraplatser och i år är målsättningen ställd precis lika hög som tidigare.

– Lewis har så mycket potential att han kan slå alla Michael Schumachers rekord, säger McLaren-Meredes nya stallchef Martin Whitmarsh.

– Han är ännu långt i från toppen av sin karriär och det måste vara enormt oroande för hans motståndare.

Men då måste teamet få ordning på bilen.

Följ ämnen i artikeln