Dagens namn: Uno

"Foppas" fullträff hjälpte inte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-28

Hannover straffade Modo

Skorpionerna från Hannover besegrade Modo med 2–1 efter straffar. Peter ”Foppa” Forsberg gjorde sitt första mål efter comebacken när han satte sin straff.

Förlusten innebär att Modo spelar bronsmatch istället för final imorgon.

Peter Forsberg.

Hannover Scorpions och gruppfinal i Tournament in Yverdon-Les-Bains. En match Modo borde vinna?

Javisst, men redan före nedsläpp började problemen för Örnsköldsviks-laget. Hela 16 spelare hade magsjuka natten till idag. Och då var det ändå klart sedan tidigare att man skulle få klara sig utan skadade Per Hållberg och Niklas Sundström.

Bröt matchen

Den stora majoriteten av sjuklingar kunde ändå medverka. Men som ytterligare salt i såren tvingades både Marco Tuokko och Tomas Mojzis bryta matchen mot Hannover efter att ha täckt skott, uppger Modos hemsida.

Modo hade dock 1–0 efter första perioden. Alltid lika giftige Per-Åge Skröder målskytt redan efter två minuter. I mellanakten kunde Hannover utjämna. Därefter följde en mållös sista period och förlängning.

Misslyckades helt

Seriefinalen gick till straffar. Där misslyckades Modo helt. I kvintetten Peter Forsberg, Mats Zuccarello-Aasen, Kristian Forsberg, Per-Åge Skröder, och Josh Green var det bara Foppa som hittade rätt, via en backhand. Hannover lyckades sätta dit två. En tänkt final imorgon blir istället bronsmatch för Modos del.

Förlusten var Modos första på försäsongen. Peter Forsberg spelade återigen hela matchen och svarade för en godkänd insats. Efter att ha inlett i kedjan med Skröder och Zuccarello-Aasen flyttade Foppa över till formationen med Josh Green och Per Svartvadet.