Seger – trots tio man

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-09

Mickelsson matchvinnare

Christian Mickelsson var Sirius store matchvinnare mot Hammarby.

Sirius slog Hammarby med 6-4 – trots att Uppsalalaget tvingades spela med tio man i 50 minuter.

– Vilken laginsats! Det här är helt sjukt, jublar tremålsskytten Christian Mickelsson.

Sirius har varit ett av elitseriens sämsta bortalag i vinter, men det märktes inte på Zinkensdamm. Uppsalalaget anföll med en helt annan fart än Hammarby och behövde inte vänta speciellt länge på utdelningen.

Matchen hade pågått i 18 minuter när skyttekungen Christian Mickelsson, från straffpunkten, placerade den första bollen bakom Hammarbymålvakten Patrik Hedberg. Bara tre minuter senare drygade Mattias Wiberg ut ledningen.

Grovt matchstraff

Sirius hade även flera bud på 3-0, men i stället reducerade Hammarby genom Lars Karlsson. Målet tillkom på en kontring efter en misstänkt straffsituation, vilket fick Siriusspelarna att protestera vilt mot domaren Keijo Hyvärinen.

Det ledde till att Håkan Kyller fick grovt matchstraff och Christian Mickelsson tio minuters utvisning för osportsligt uppträdande.

– Om vi inte fått vår första straff hade vi fått en straff där. Nu ordnade det upp sig ändå, och det är väldigt starkt, säger Christian Mickelsson till Sportbladet.

Johansson bäst på isen

Trots att Sirius tvingades spela de resterande 50 minuterna med tio man lyckades Uppsalaklubben fullfölja sin matchplan, att dra ner på tempot och explodera i kontringar.

Christian Mickelsson, som gjorde två mål inom loppet av två minuter i andra halvlek, och Patrik Johansson var överlägset bäst på isen.

I och med segern tog sig Sirius förbi Vetlanda i tabellen, till rätt sida av slutspelsstrecket.

– Det var skönt att göra mål och få med oss två poäng. Det är väldigt starkt, speciellt med en man mindre, säger Mickelsson.

Besviket i omklädningsrummet

Hammarby, som är regerande mästare, har nu spelat sex matcher i följd utan att vinna. Det gick att ta på besvikelsen i omklädningsrummet efter matchen.

– Det känns bedrövligt att torska ännu en gång hemma på ”Zinken”, säger lagkaptenen Stefan Erixon.