Publicerad 2016-08-10

Argentina gick in till OS-fotbollen som medaljfavorit.
Det blev inte ens slutspel.

Efter oavgjort i måstematchen mot Honduras är man nu utslaget.

Man gick in till turneringen som en solklar medaljfavorit, med spelare som Angel Correa, Atlético Madrid, och Geranimo Rulli, Real Sociedad, i laget.

Efter förlust, 0-2, mot Portugal och vinst med 2-1 mot Algeriet väntade en måstematch mot Honduras i gruppspelets sista omgång för Argentina.

Det slutade i praktfiasko.

Totalt tre straffar

Honduras missade en straffspark i den första halvleken. Även Argentina, och Angel Correa, hann bränna en straff i början av den andra halvleken, innan Honduras fick en ny chans från elva meter med en kvart kvar av matchen.

Antony Lozano var denna gång stensäker, och 1-0 stod sig till matchens sista minut, då Mauricio Martinez kvitterade för Argentina. En poäng innebär dock att man redan i gruppspelet är utslaget.

I stället tog sig Portugal och just Honduras vidare från grupp D.