Publicerad 2013-09-22

Johannes Larsson i fokus mot Helsingborg igen

Faluns Johannes Larsson i en match mot AIK förra säsongen.

Faluns Johannes Larsson är inte populär i Helsingborg.

I januari sänkte han en motståndare med en tackling och idag avgjorde han mot skåningarna i slutminuterna.

– Det var roligare att vara i centrum på det här sättet, säger matchvinnaren.

I januari, när Falun gästade Helsingborg i fjolårets seriespel, tacklade Johannes Larsson, 23, en spelare i Helsingborg och ådrog sig en femminutersutvisning.

Trots att han inte tilldömdes matchstraff så gjordes en granskning i efterhand vilket renderade i en fyra matcher lång avstängning som skapade heta diskussioner, inte minst från Falun.

I den här säsongens andra SSL-omgång var Falun och Johannes Larsson tillbaka i Helsingborg och återigen hamnade landslagsspelaren i fokus, dock på ett annat sätt.

Vid ställningen 7-7 med tre minuter kvar att spela sköt Larsson så väl 8-7 som 9-7 vilket gav en 10-7-seger.

”Inget jag tänkte på”

Forwardens popularitet i Helsingborg bör således vara måttlig.

– Att jag var tillbaka i Helsingborg var inget jag tänkte på. Det var ingen som sade något om det som hände ifjol, det var nog ingen större sak här. Det var ju inte Helsingborg som fick mig avstängd, det var domarna som anmälde sin egen bedömning vilket ledde till straffet. Jag har glömt det där och gått vidare, säger Johannes Larsson.

– Det var roligare att stå i centrum på det här sättet. 8-7-målet var dessutom mitt första matchvinnande mål i SSL så det var extra speciellt.

Falun, som är regerande SM-mästare, började annars risigt och låg under med 4-2 efter första perioden. Därefter lyftes Larsson upp som forward istället för back och lagets spel kom igång.

– Vi spelade riktigt dåligt i första och kunde ha legat under med mer. Vi kom igång mycket bättre i andra och tredje. Helsingborg spelar med mycket fart och press, men orkar inte hela vägen och vi har mer rutin att falla tillbaka på vilket också visar sig idag.

Matchen mellan Warberg och Storvreta hann bara spelas ett par minuter innan reklamen vid tekningspunkten lossnade vilket gav upphov till ett långt avbrott. När spelet väl kom igång så trummade Warberg på och vann till slut med 12-8. Noterbart är att Henrik Stenberg satte fyra kassar för Storvreta.

Linköping svarade för en rejäl urladdning mot topptippade Pixbo och vann slut med klara 11-3. Marcus Johansson d y svarade för tre av hemmamålen.

Sirius har fått en smakstart på comebacken i SSL. I nykomlingsmötet mot Växjö på hemmaplan så kom andra raka segern via en 10-7-viktoria. Johan Eriksson och Peter Berlin sköt tre mål vardera.

Granlo ledde med 7-4 mot Jönköping med fem minuter kvar att spela, men då sköt smålänningarna tre raka mål och räddade oavgjort. Granlo avgjorde sedermera på övertid genom Christoffer Ekstrand.

Caperiotäby tog en skrällseger borta mot Dalen. Samuel Schneitter sköt två av målen i 6-4-segern. Noterbart är att Adam Berglund gjorde tre av fyra mål för Dalen.