Snöpligt, SSK

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-16

Tappade viktiga poäng mot Skellefeå i slutminuterna

I torsdags tappade Södertälje två viktiga poäng i slutsekunderna mot Färjestad.

I den viktiga streckmatchen mot Skellefteå i dag försvann två till – med fyra minuter kvar att spela.

Striden om den sista slutspelsplatsen är fortfarande stenhård.

Lag ett till sju i elitserietabellen är i praktiken redan klart för slutspel.

Striden kring den åttonde och sista slutspelsplatsen är däremot knallhård – och fortfarande helt oviss efter lördagens viktiga möte mellan Södertälje och Skellefteå.

SSK såg ut att gå mot tre tunga poäng men en onödig utvisning i slutminuterna satte stop för det lilla slutspels-rycket i tabellen.

Efter 1-1 i första perioden smällde Stefan Bemström in 2-1-ledningen och målet såg ut att räcka hela vägen men med sex minuter kvar drog Duane Harmer på sig två minuter för slashing.

Lee Goren tryckte in den viktiga 2-2-pucken för Skellefteå i powerplay.

Daniel Josefsson fick inte ut pucken ur zon. Mikko Mäenpää fångade upp den, sköt tätt utanför och Goren snappade upp och slog in returen.

Förlängningen blev mållös och bonuspoängen brann inne. 2-2 innebär att Södertälje och Skellefteå fortfarande har samma poäng (59) med nio omgångar kvar att spela. SSK håller åttondeplatsen, den sista som leder till slutspel, med hjälp av bättre målskillnad.

Det här var andra matchen i rad där Södertälje tappade viktiga poäng i slutskedet. Mot Färjestad i torsdags försvann två pinnar när FBK kvitterade med bara 21 sekunder kvar att spela.

I dag försvann två till i och med Skellefteås sena kvittering.