Federer för svår igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-29

Söderling fortfarande utan seger mot schweizaren

Svettigt Söderling.

Robin Söderling och Roger Federer har mötts på tennisbanorna åtta gånger – samtliga har slutat med förlust för Söderling.

Så även i Paris på onsdagskvällen: 4–6, 6–7 (7–9).

I Mastersturneringen var det dock jämnare än normalt, Söderling hade två setbollar mot den forne världsettan i andra setets tiebreak – men veckan, och säsongen, slutade med förlust.

Söderling hade vissa problem i schweizarens serve, och utan break vinner man inte mot världstvåan.

– Han (Robin) var en potentiellt farlig motståndare. Jag vet att han spelat bra inomhus, och jag vet att han är i en bra period. Men jag servade bra och var förvånad att han inte returnerade bättre, sade Federer efter matchen.

Är det på något underlag som Söderling har chansen, så är det just på de snabba inomhusgolven. Minns bara i Halle 2005 då det var tre stenhårda set eller i Madrid året efter där två av seten gick till tiebreak.

Robin Söderling kan dock se tillbaka på ett mycket bra tennisår, hans bästa i karriären.

Han fick imponerande 23–7 i segerkvot inomhus, tog en turneringsseger (Lyon) och spelade sammanlagt fyra finaler och fick äntligen en plats bland de 20 bästa på ATP-rankingen.

Roger Federer får nu möta kroaten Marin Cilic i den tredje omgången.