Dagens namn: Nils

TB Västerås var nära första segern

Publicerad 2015-01-19

TB Västerås var sekunder från sin första seger i elitseriebandyn. Det blev till slut 2–2 mot Kalix – Västeråslagets andra poäng på 21 matcher.

Mål av Robin Andersson i sjunde minuten och Fredrik Rydberg i den 21:a gav TB Västerås en 2–0-ledning i halvtid inför de blott 223 åskådarna i ABB Arena.

Länge såg det ut som om det skulle räcka till lagets första seger. Men i 78:e minuten reducerade Christoffer Norin för Kalix. Och när hemmaspelarna åkte och väntade på slutsignalen kom Kalix kvittering till 2–2 genom Johan Sundquist – när klockan just hade tickat över till den sjunde tilläggsminuten.

Villa-Lidköping körde över Ljusdal hemma med 13–3. Hetaste klubban höll David Karlsson i. Han svarade för hela sju av målen.

Patrik Nilsson hade också en målavgörande roll då Sandviken hemmabesegrade Vetlanda med 5–2. Nilsson gjorde tre av målen och Sandviken befäste sin position i toppen av den lite haltande tabellen.