Dagens namn: Birgitta, Britta

Sävehof tog dubbeln – storseger i finalen

Publicerad 2012-05-12

Krossade Kristianstad

MALMÖ. Ett hav av orangeklädda Kristianstadssupportrar gjorde SM-finalen till en fest i Malmö arena.

Sen började matchen och stämningen dog.

Sävehof krossade IFK Kristianstad med 29-21 (15-8) i en final som var avgjord redan i mitten av första halvlek.

Det tog nästan tre minuter innan Sävehof gjorde 1-0, men det dröjde ända till 7.35 innan Kristianstad sköt sitt första och redan då syntes det vartåt det lutade.

Kristianstadmålvakten Jesper Larsson kunde gjort matchen jämn men på fyra av hans räddningar i första halvlek gick returerna direkt till Sävehofspelare som ändå gjorde mål.

Tredje året i rad

Framåt hade Kristianstad bara en spelare som hotade - storskytten Lars Möller Madsen som sköt tio mål totalt.

Andra halvlek inleddes med att Kristianstad fick Joakim Hykkerud utvisad när Jesper Larsson redan satt utvisad. Men skåningarna klarade 0-0 under utvisningsperioden trots att man spelade fyra mot sex i 1.43.

Det gav kanske lite hopp men Sävehofs överlägsenhet var för stor och Partillelaget vann enkelt SM-guld för tredje året i rad.

Hög klass

Thomas Forsberg gjorde en del viktiga räddningar i inledningen som gav honom övertag på alla utom Möller Madsen. Försvaret var tätt och framåt spred man målskyttet. Många gjorde individuella prestationer av hög klass när det behövdes som bäst.

Victor Fridén inledde lysande. Emil Berggren byggde upp anfallen, spelade in snyggt och sköt bra. Erik Fritzon enormt effektiv på linjen. Fredrik Larsson kom igång i andra halvlek.