Thorén: Hellner i täten – då hade han vunnit

Publicerad 2013-01-06

Alpe Cermis. Alexander Legkov gjorde som vi tippade – var starkast i backen och vann Tour de Ski.

Men hade han klarat det om Marcus Hellner varit med i toppgruppen?

Troligen inte, säger jag.

Petra Thorén.

Det fanns en åkare som klättrade backen i Alpe Cermis under 17 minuter och det var Marcus Hellner.

Men ändå blir Tour de Ski ingen riktig svensk succé.

Vi gör som med tjejerna, tar dem i tur och ordning.

Marcus Hellner, 5:

Bästa svensk. Och bäst i backen i dag. Marcus Hellner gjorde ett makalöst lopp. Men Tourplanen sprack redan på andra distansen i Oberhof där vallateamet bommade. På distansloppet visade Hellner också form men fick ingen hjälp.

Nä, det är surt att han aldrig fick chansen i backen.

Johan Olsson, 9:

Gick i mål efter backen och var sugen på att åka om... Olsson närmar sig sakta formen, toppfarten saknas men han är på gång.

Daniel Richardsson, 13:

Åt rätt håll, men ändå upp och ner i form. Sen är det många lopp som inte passar den stora Richardssoni Tour de Ski. Vi tar med oss distansloppet från Cortina till Toblach som bästa insats och ser fram emot femmilen på VM.

Calle Halfvarsson, 14:

Har slagit igenom och hade chans på topp-tio men kroppen svarade inte riktigt i backen. Final i sprinten och flera bra placeringar. Här har Sverige en ny stafettåkare till VM?

Martin Johansson, 49:

Bästa placering 40:e plats. Annars varierade resultat och inte alls nöjd med backen i dag.

Anton Lindblad, 55:

Inledde tungt med att bli 88:a och 90:e åkare i de två första distanserna. Körde sen upp sig. Vidare i sprinten och 29:a på 5 km.  Helt i sin ordning.