Då körde Hammarby över Kalmar på bortaplan med 4–1.

– Fortsätter vi så här vet jag inte hur långt vi kan gå. Det finns inget stopp känns det som, säger Hammarbys Jusef Erabi till Max.

1–0-vinsten mot Varberg den 24 september 2023.

Det var senaste gången Hammarby vann en allsvensk match på naturgräs.

Då ville man motbevisa alla och imponerade från minut ett på Guldfågeln Arena.

Tesfaldet Tekie gjorde första halvleks enda mål efter ett massivt Hammarby-tryck.

Shaquille Pinas tryckte in 2–0 i den 62:a minuten och fyra minuter senare rakade Jusef Erabi in trean.

Hahns första insläppta mål

Hammarbys målvaktsnyförvärv Warner Hahn har imponerat stort i de två första matcherna med två hållna nollor.

Under söndagskvällen såg han ut och göra det igen med flera svettiga räddningar i andra halvlek.

Men Simon Skrabb dunkade upp en reducering i slutet av matchen, vilket spräckte 32-åringens nolla.

Går upp på europaplats

Deniz Gül fastställde sedan resultatet 1–4 till bortalaget.

– Jag står här nu och är fruktansvärt besviken, säger Kalmars tränare Stefan Larsson till Max.

Vinsten gör att Hammarby kliver om Mjällby upp på tredje plats i tabellen. Kalmar ligger fortsatt kvar på nedflyttningsplats, fyra poäng före Västerås.