Dagens namn: Tore, Tor

Tvåmålsskytten Pudas: ”Skön seger”

Publicerad 2022-09-24

Skellefteå blixtstartade matchen men Rögle kom tillbaka starkt.

Efter en svängig och dramatisk slutperiod kunde västerbottningarna hålla undan till seger med 5–2.

– Vi gör en grym första period, det är där vi vinner momentum. En skön seger, säger tvåmålsskytten Jonathan Pudas till C More.

Rögle hade vunnit de tre senaste matcherna lagen emellan men Skellefteå visade direkt att man inte tänkte att den sviten skulle förlängas.

Västerbottningarna blixtstartade, dominerade inledningsvis och hade en 2–0-ledning efter knappt sju minuters spel.

Pudas inledde målskyttet

Backen Jonathan Pudas inledde och avslutade målskyttet. Först sköt han för styrning efter 3.04 men prickade Röglekaptenen Anton Bengtssons ena skridsko så att pucken gick i mål. På slutet satte Pudas sitt andra mål i öppen kasse och har nu gjort sex poäng på de fyra inledande omgångarna.

Joakim Lindström hyllades före matchen för sitt poängrekord i Skellefteå. Hans totalt 466 poäng genom tiderna utökades med ytterligare en efter 6.48. Då prickade 39-åringen först stolpen, men kunde se på när pucken retfullt letade sig över mållinjen bakom Röglemålvakten Christoffer Rifalk.

Skellefteå var bättre i allt till att börja med men en 2–0-ledning är ingen garanti för seger när man möter ett topplag som Rögle. Skåningarna imponerade stort vid torsdagens bortaseger mot Luleå.

Det enda som har varit sisådär i lagets båda inledande segrar har varit spelet i numerärt underläge. Nu klarade man boxplay efter boxplay – och mitt i den andra perioden kom också reduceringen till 1–2. Det var Linus Sjödin som slängde iväg en puck till synes på måfå, men supertalangen Marco Kasper slängde fram klubban och kunde styra in pucken bakom Gustaf Lindvall i hemmamålet.

”Hamnade på hälarna”

Och plötsligt var Rögle i förarsätet. Efter att tidigare stundtals ha varit närmast utspelat avslutade Rögle den andra perioden med en anstormning där en kvittering hängde i luften.

– Vi gör en riktigt bra match fram till det målet. Efteråt hamnar vi på hälarna. Vi måste fortsätta att lita på vårt spel, säger Skellefteås Pär Lindholm till C More inför den tredje perioden.

Slutperioden blev en sluggerfest där lagen bytte chanser med varandra. Skellefteå utökade först sin ledning genom backen Arvid Lundberg men Rögle svarade snabbt genom Adam Engström.

Rögle jagade ett kvitteringsmål när Skellefteåbacken Oscar Nilsson fick fullträff från blå linjen efter 6.39 och gjorde 4-2. 5-2 kom sedan i öppen kasse.