Dagens namn: Birgitta, Britta

”Det är så här vi ska kriga i försvaret”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-22

Hammarby utjämnade i semifinalen

Självförtroendet var på topp när Hammarby utklassade Alingsås och utjämnade semifinalserien till 1–1.

Den regerande svenska mästaren hemmavann med 30–19 (14–8).

Michael Åström får kasta ut ännu en boll.

De tekniska felen och stressen var som bortblåsta hos Hammarbys handbollsherrar i den andra semifinalmatchen mot Alingsås. Efter bortaförlusten i måndags tog Stockholmslaget sig i kragen och spelade ut Alingsås hemma i Eriksdalshallen.

Målvakten Michael Åström var i strålande form och murade som så många gånger förr igen, samtidigt som försvaret spelade koncentrerat och gjorde det svårt för Alingsås.

– Det är så här vi ska kriga i försvaret. Vi kämpar för varandra och kom bra in i matchen, sade Åström till SVT.

Efter tio minuter ledde Hammarby med fem bollar och i halvtid stod det 14–8. Efter pausen drog hemmalaget i från till 20–8 på elva minuter, och vann till slut med 30–19 efter att elva olika spelare skrivit in sig i målprotokollet.

På söndag spelas den tredje matchen i Alingsås.

– Vi är fulla av självförtroende, nu ska vi försöka ge dem en riktig match, sade Åström.

Om matchen mellan Hammarby och Alingsås tidigt var avgjord, var det desto jämnare i Eskilstuna. Efter att ha förlorat den första semifinalmatchen ledde Guif över Sävehof med 15–11 i halvtid, men bortalaget kom i kapp och kvitterade till 21–21 med kvarten kvar. Guif gladde dock hemmapubliken med att dra i från till 27–23 och sedan vinna med 29–25.