Vände 2-0-underläge till vinst

Med två tunga förluster i ryggen var HV71 piskade att vinna i kväll.

Men det satte Brynäs Daniel Widing stopp för.

Med två mål såg han till att Brynäs tog hem segern med 3-2 efter förlängning.

Efter två raka förluster mot både Linköping och Skellefteå var en seger ett måste för HV71 på hemmaplan i kväll.

Brynäs kom dock till Jönköping med stark medvind i ryggen efter sex poäng från de två senaste matcherna. Och gävleborgarna gav HV71 en rejäl match i Kinnarps Arena.

HV dominerade första

Efter första perioden ledde HV71 med 2-0 efter två snabba mål av Johan Åkerman och David Petrasek.

Brynäs hade straffat ut sig själva genom onödiga utvisningar. Hoppet såg helt släckt ut då målskytten i de fyra senaste matcherna Pavel Brendl pratade till sig ett personligt matchstraff i andra perioden.

Men i tredje kom det mål som Brynäs behövde. Daniel Widing lyckades få hål på Stefan Liv i HV-målet och plötsligt var det match igen.

HV-spelarna blev helt stillastående och Brynäs matade skott mot Liv. I 15:e minuten kom kvitteringen till 2-2 genom Janne Hauhtonen.

Utbuade

Brynäs fortsatte sin press och den kräsna Jönköpingspubliken fick nog och buade ut sitt lag.

Matchen gick till förlängning.

Med sex sekunder kvar klev Daniel Widing fram igen och såg till att Brynäs plockade med sig extrapoängen hem till Gävle.

– Vi var totalt utspelade men på något sätt tog vi oss samman och körde, sa matchvinnaren Widing till PPV efter perioden.