I kväll spikade Daniel Larsson igen och såg till att Djurgården skrällvann borta mot Färjestad.

Slutresultat 0-3.

Frilägen, skott från blå och returer.

Färjestadsspelarna försökte allt. Men i kväll var det omöjligt att få hål på Daniel Larsson.

En skön revansch för den unge Djurgårdsmålvakten efter de sex insläppta målen mot HV71 senast.

Men det handlade inte bara om Daniel Larsson. Hela Djurgården reste sig efter den tunga försluten mot HV71 och spelade helt enkelt ut Färjestad i Löfberg Lila Arena.

Öppnade i högt tempo

Matchen öppnades i ett rasande tempo. Redan efter första minuten var det bud på mål åt båda håll.

Men det var Djurgården som var strået vassare. Efter en snabb spelvändning i fjärde minuten gjorde Djurgårdens Niklas Anger matchens första mål.

Färjestad såg chockade ut av målet och Djurgården fortsatte skapa flera riktigt fina målchanser.

Men några mer mål blev det inte i första perioden. Djurgården gick till pausvila med en rättvis ledning.

Djurgården utökade ledningen

I andra perioden fortsatte Larsson att storspela samtidigt som Djurgården stod för målen.

I periodens åttonde minut slog Pär Bäcker in 2-0 på retur.

Mindre än tio minuter senare var det dags igen. Efter slarv i Färjestaddefensiven snappade Nicklas Danielsson upp pucken och la in den bakom Jonas Gustavsson i målet.

Färjestad skapade förvånansvärt lite i början av tredje perioden. Djurgården spelade taktsikt smart och låste spelet.

I slutminuterna åkte Djurgårdens Niklas Anger på en utvisning och pressen mot Larsson var hård. Men kvällen tillhörde Larsson och Färjestad blev mållösa.

Djurgården vann rättvist med 3-0 och lagets ”svarta november” blev plötsligt otroligt ljus – tack vare Daniel Larsson.

– Jag är riktigt glad. Fortsätter vi så här kommer vi att spela riktigt bra framöver, sa succémålvakten Larsson till Canal Plus efter matchen.