Utvisningar straffade seriens snällaste lag

Djurgården föll mot Timrå på bortaplan

Elitseriens bästa bortalag och i topp i fairplay-ligan.

Men mot Timrå straffade utvisningarna Djurgården – på bortaplan.

Timrå vann med 2-1 efter sudden death.

Innan kvällens match hade Djurgården i snitt fem två-minuters utvisningar per match. I kvällens match mot Timrå i Eon Arena hade laget nio två-minuters utvisningar – vilket fick laget på fall.

Timrå hade dock stora problem med sitt poweplay men kopplade trots det greppet om matchen i första perioden. Efter fummel framför Djurgårdsmålet kunde Timrås Timo Pärssinen lägga in 1-0 via Stefan Ridderwalls nacke redan i den tredje minuten.

Timrå fortsatte att ligga på men Djurgården kämpade sig in i matchen och efter 12.26 kom belöningen. Ossi Väänänen kvitterade till 1-1 i numerärt överläge.

Målet tände Djurgården men det var Timrå som hade de vassaste chanserna i periodens slutminuter.

Ridderwall höll kvar Djurgården

Djurgårdens tändning efter kvitteringsmålet höll inte i sig till den andra perioden och det var återigen Timrå som hade de vassaste chanserna.

Men medelpadingarna fick inte ordning på målskyttet. Stefan Ridderwall i Djurgårdsmålet varvade tur med kvalificerade räddningar och perioden slutade mållös.

Även tredje perioden slutade mållös och utmärktes främst av Djurgårdens utvisningar.

Matchen gick till sudden death. Efter ytterligare en utvisning för Djurgården kunde Timrå avgöra matchen genom Mika Pyörälä.

Rasade mot domaren

Timrå utökade därmed avståndet till Djurgården i tabellen.

Charles Berglund, Timrås tränare, rasade trots segern mot domaren efter matchen.

– Matchen förstörs tyvärr av denna pajas till domare som hockeyförbundet skickar hit, sa han till PPV.