Irriterat när Elfsborg besegrade Malmö

Publicerad 2012-08-12

Boråslaget vann seriefinalen med 4-1

Niklas Hult fick både Daniel Andersson och Johan Dahlin irriterade.

Han gjorde dessutom det viktiga 3-1-målet när Elfsborg vann seriefinalen - och kopplade ett litet grepp om allsvenskan.

– Helt underbart känns det, säger Hult.

Elfsborg och Malmö låg på samma poäng inför seriefinalen på Borås Arena. Att det var en viktig match rådde det ingen tvekan om. Och det märktes inte minst på MFF:s lagkapten Daniel Andersson. När Elfsborgs Johan Larsson sköt 1-0 gick bollen in via Daniel Anderssons fot. När Andersson i paus fick en tv-kameran i ansiktet tryckte han bort kameran och joggade förbi Canal Plus, som skulle intervjua honom. I andra halvlek var Andersson fortsatt irriterad. När Niklas Hult rev ner Miko Albornoz sprang MFF-kapten fram och knuffade bort Elfsborgsmittfältaren.

Två mål på fem minuter

Men Andersson fick anledning att jubla också. Mathias Ranégie kvitterade till 1-1 i den 57:e minuten. Glädjen blev dock kortvarig. Under fem minuter i mitten av andra halvlek gick Elfsborg från 1-1 till 3-1 efter mål av David Elm och Niklas Hult.

Efter Hults mål hamnade han och MFF-målvakten Johan Dahlin i en dispyt. Elfsborgsmittfältaren sprang in i målet och såg ut att trampa på Dahlin som blev märkbart irriterad och knuffade bort Hult.

Daniel Mobaeck fastställde sedan slutresultatet till 4-1.

– Helt underbart känns det. Vi gör en väldigt bra match, både offensivt och defensivt. Vi är starka hemma och Malmö fick känna på det i dag, säger Hult till Canal Plus.

Elfsborg leder därmed allsvenskan med tre poäng. Boråsklubben har dessutom spelat en match mindre än Malmö.